Thursday, December 11, 2014

Patuselt hea šokolaadi-õunakook

Andestage mu eiteamitmes sissekanne ilma pildita. Kui tuleb uus sügis ja uued õunad, teeme kooki uuesti ja siis teeme ikka juba pilti kah :) Kellel veel õunu jõuluks tallele pandud, ei pea siiski niikaua ilma selle hea koogita elama. Seda enam, et jõulud on tulekul ja koogis sisalduv kaneel lisab just törtsu jõuluhõngu ka. Nagu "Pereköögi kokaraamat" lubas, nii see kook ka mõnusalt mahlane sai. Ärge kindlasti unustage lisamast kreeka pähkleid, kuna just need on seekord kirsiks tordil. Või siis pähkliks koogil.

Põhi:
200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
4 muna
2,5 dl suhkrut
2,5 dl jahu
1 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:
3-4 õuna
0,5 dl fariinsuhkrut
0,5 dl hakitud Kreeka pähkleid

Sulata või ja tükelda sellesse šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Vahusta munad suhkruga, sega hulka kuivained. Lisa ka šokolaadisegu ja sega ühtlaseks. Vala tainas 26 cm läbimõõduga vormi. Koori-viiluta õunad ja laota tainale. Riputa õuntele fariinsuhkur ja hakitud pähklid. Küpseta ahju allosas 175 kraadi juures 45 minutit. 


No comments:

Post a Comment