Hiljuti tegime taas ühe kulinaarse eksperimendi - avasime oma elu esimesed kookospähklid. Peale guugeldamist selgus, et asi pole üldse nii keeruine ja hirmus ja saab täiesti hakkama ka ilma akutrellita. Esimesest pähklist valmis soolane roog, mis sisaldas kookospiima. Teine pähkel jäi tervenisti mulle kookide katsetuseks. Suurt erinevust võrreldes "poehelvestega" ei täheldanud, küll aga võib olla, et n-ö värske helves on mahlasem ja mõjutab seetõttu ka natuke koogi lõpptulemust. Kook sai tõesti hea, pöial püsti, külla tulnud isa avaldas isegi arvamust, et võiks klaasitäie piima kõrvale vabalt terve pannitäie kooki pintslisse pista!
125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
50 g sulatatud võid
1,5 dl kookoshelbeid
0,75 dl suhkrut
3 sl tärklist
0,5 tl vanillsuhkrut
0,5 tl kaneeli
500 g hapukaid õunu
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja kuivained. Kalla tainas umbes poole ahjuplaadi suurusesse vormi (kui teed topeltkoguse, saad ahjuplaaditäie kooki). Koori ja puhasta õunad ning viiluta. Lao õunaviilud taignale. Sega omavahel täidiseained ja tõsta segu lusikaga õunaviiludele. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.
No comments:
Post a Comment