Monday, November 30, 2015

Soolane vahepala - patuselt head vorstipirukad

Väike vaheldus  tavapärastele viineripirukatele - tee seda Jamie Oliver style ehk toorvorstidega! Tulemuseks tõeliselt maitsev ja kõhtu täitev suutäis.





Võta:

500 g lehttaigent
1 pakk toorvorste
2-3 peotäit riivitud juustu
määrimiseks muna
peale seesamiseemneid

Nii lihtne asi ongi. Vajadusel rulli taigen õhemaks või kui taigen on plaadikesteks lõigatud, siis ühenda need omavahel pikemat külge pidi, nii et saad suure ristküliku. Puista terve taigen üle riivjuustuga. Seejärel lao vorstid taignale (vt joonist).


Keera taigna otsad omavahel kokku, nii et saad ühe suure paksu rulli. Mätsi rull tihedalt kokku ja lõika suupärasteks juppideks. Määri pirukad pealt lahtiklopitud munaga ja puista ohtralt üle seesamiseemnetega. Küpseta 200 kraadi juures, kuni pirukad on alt ja pealt mõnusalt pruunid.





No comments:

Post a Comment