Wednesday, October 15, 2014

Patuselt hea banaanikeeks rummiga

Avastasin banaanikeeksid enda jaoks juba paar sügist tagasi. Esimene sai tehtud maal koos ämmaga ja olime sellest mõlemad nii vaimustuses, et vorpisime neid veel mitu tükki takkajärgi. Nüüd otsustasin katsetada natuke teistsugust varianti, kus lisandiks rumm ja rosinad. Kui oled rosinafänn, siis on see keeks kindlasti sulle. Kui sa aga suur rosinafänn ei ole, siis jää ootama minu järgmiseid banaanikeekse, sest kavatsen neid kindlasti korrata! Nämm-nämm!



100 g rosinaid
75 g rummi (või pudelike rummiessentsi)
175 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
125 g võid
150 g suhkrut
2 muna
4 väikest banaani
60 g kreeka pähkleid
1 tl vanillsuhkrut

Sega rosinad ja rumm väikeses kausis ning lase veidi paisuda. Sega sulavõi ja suhkur. Lisa ükshaaval kloppides munad, seejärel püreestatud banaanid (või vajuta nad kahvliga sealsamas kausis pudruks). Lisa pähklid, rosinad ja vanillsuhkur. Lisa jaokaupa kuivainesegu, sega hoolega läbi. Kalla tainas keeksivormi ja küpseta 170-kraadises ahjus umbes 60 min või kuni keeksi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb. Lase vormis jahtuda, seejärel lõika paksudeks viiludeks.


No comments:

Post a Comment