Tuesday, October 7, 2014

Patuselt hea šokolaadikook

 See šokolaadikook on ennast juba mitmeid kordi tõestanud, nii et tal on kindel koht minu "klassikute" hulgas. Retsept on pärit ühelt ülikooliaegselt sõbrannalt ja tegemist on ühe tõsiselt šokolaadise šokolaadikoogiga. Hea, kui sul õnnestub kooki küpsetada nii, et põhi jääks seest veidi niiskeks, siis on ta kõige parem. Ise tegin seda kooki seekord uue ahjuga ja põhi küpses veidi üle. Maitset see ei rikkunud, kuid kahvli surumisega pidi rohkem vaeva nägema kui muidu :)





200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
3 muna
2,5 dl suhkrut
3 dl jahu

Kate:
25 g võid
1 dl rõõska koort
150 g tumedat šokolaadi

Sulata šokolaad ja või. Vahusta munad ja suhkur, lisa jahu ja või-šokolaadi segu. Sega ühtlaseks ja vala 26 cm läbimõõduga vormi. Küpseta kooki 175 kraadi juures 25-30 min. Kook peaks jääma seest niiske. Katte jaoks kuumuta katteained ning hõõru ühtlaseks massiks. Jahuta ja kalla segu koogile, kattes ka ääred.

No comments:

Post a Comment