Tuesday, October 7, 2014

Patuselt hea kookosekook ehk Drommekage

Drommekaget maitsesin esimest korda Taanis praktikal viibides ja võib öelda, et sattusin sellest seal lausa sõltuvusse. Kuigi tudengitel pole kunagi rahaga priisata, siis niipalju sai ikka sente kokku kraabitud, et veel üks suussulav Drommekage osta.

Eestisse tagasijõudes sai internetist leitud retsepti järgi kohe ise ka üks Drommekage küpsetatud, kuid teadmata põhjustel enda tehtud kook nii hea ei saanud. Põhi oli kuidagi vale ja kate oli kuidagi vale ja üleüldse kuidagi pettumus. Nüüd, aastaid hiljem, proovisin seda kooki uuesti teha. Enne tegin internetis kõva kodutöö ära, otsisin välja erinevaid retsepte ja lõpuks valisin ühe välja, mis pildi peal kõige "õigem" tundus. Nüüd võin kergendatult hingata - Drommekage mis Drommekage! 

Ainult üks väike pisiasi... võib-olla järgmisel korral vähendan veidi kattematerjali koguseid. Kate sai üsna paks ja mul on tunne, et seetõttu vajus ka põhi seistes natuke liiga kokku. Samas, maitseomadusi see kindlasti ei vähendanud.





75 g võid
1 dl piima
125 g suhkrut
2 muna
125 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
1/4 tl soola

Kate:
150 g võid
200 g kookoshelbeid
250 g fariinsuhkrut
1/2 dl piima

Pane piim ja või potti ja aja keema. Võta tulelt. Vahusta munad ja suhkur hästi tihedaks vahuks. Sega jahu, küpsetuspulber ja vaniljesuhkur omavahel ja sega aeglaselt munavahuga. Seejärel lisa võisegu. Vala taigen u 23x23 cm pannile, küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Samal ajal aja potis keema või, fariinsuhkru ja piima segu. Lisa kookoshelbed ja võta pott tulelt. Kui põhi on ahjust väljas, tõsta kate ettevaatlikult lusikatäie kaupa koogile. Keera ahi 210 kraadi peale ja küpseta veel u 5 minutit. Võib tunduda, et kate on ahjust välja võttes vedel, aga seistes ta tahkub. Kõige parem on kook üleöö külmkapis seisnuna.

No comments:

Post a Comment