Thursday, March 20, 2014

Soolane vahepala - patuselt hea kanapasta päikesekuivatatud tomatitega

Mees tõi poest kanakoibi. Pidasin endamisi aru, mida head neist vaaritada, kui hakkas silma purk päikesekuivatatud tomatitega, mis kunagi sai ostetud, seejärel aga köögikappi kaunistama unustatud. Otsustasin purgil kaane maha ajada ja nii valmiski suur pannitäis patuselt head kanapastat päikesekuivatatud tomatitega. Mees sõi ja  ütles, et nii hea on, et sööks terve pannitäie korraga ära :) Sel põhjusel pole mul teile ka ühtegi isuäratavat pilti pakkuda - õhtul polnud valgust ja päeval, kui valgus tuli, polnud enam pastat :)




meelepärast pastat
kanakoibi (või kanafileed või mis iganes kana juppe mees on poest toonud :D)
päikesekuivatatud tomateid
küüslauku
sulatatud juustu (Merevaik vms)
soola, kurkumit

Valmista pasta vastavalt pakendi juhistele või harjumusele :)

Prae kanakoivad kuumas õlis kuldpruuniks. Haki küüslauk peeneks ja tükelda ka päikesekuivatatud tomatid (5 koiva kohta panin 10 tomatit) väiksemateks tükkideks, lisa mõlemad kanale, lisa ka 1-2 spl õli tomatite purgist. Kuumuta natuke, seejärel lisa veidi vett, nii et kana oleks poolenisti vedelikuga kaetud. Maitsesta soola ja kurkumiga. Hauta, kuni kana on pehme, vahepeal keera ka koibi ringi. Kui kõik on peaaegu valmis, sega hulka sulatatud juust (oma kogusele panin pool karpi) ja sega ühtlaseks. 

Kui soovid mõnusat pannirooga, sega hulka ka pasta ja naudi!

No comments:

Post a Comment