Tuesday, July 1, 2014

Patuselt hea rabarberi-pisarakook

No nüüd sajab rabarberiretsepte nagu oavarrest! Juhuslikult sattusid ühele ajale külmkapis redutavad rabarberivarred, vaba tunnike, magusaisu ja kutse külla ning sellest juhuste kokkusattumusest küpses varsti ahjus rabarberi-pisarakook. Küpses küll natuke liiga kaua (oh seda mälu küll), läksin köögist välja ja unustasin koogi ahju. Sain selle veel viimasel hetkel ahjust välja, nii et päris söestunud ta veel polnud, kuid ilusaid pisaraid koogile enam ei ilmunud. Seega minul sai seekord rabarberi-pisarakook, aga maitses siiski patuselt hästi ja teil õnnestub kindlasti ka pisarad koogi peale manada! :)



200 g võid
1 dl suhkrut
5 dl jahu
näpuotsatäis soola

400 g rabarberit
suhkrut-kaneeli pealeraputamiseks
3 munavalget
1,5 dl suhkrut

Haki või, suhkur ja jahu puruks ning mätsi seejärel tainas palliks ja pane tunniks ajaks külmkappi. Seejärel suru tainas umbes poole ahjuplaadi suuruse vormi põhja ning kata tükeldatud rabarberiga. Raputa peale suhkrut ja kaneeli vastavalt oma maitsele. Kes siiski orientiiri tahab, siis näiteks 3 sl suhkrut ja 1 sl kaneeli. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni näed, et põhi on kuldkollane ja peaaegu valmis. 

Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ja määri munavaht koogile. Küpseta veel umbes 10 minutit, kuni näed, et munavalgevaht tõmbab ilusasti beežikaks. Parima tulemuse saamiseks ära lahku viimase etapi juures köögist. :)

No comments:

Post a Comment