Thursday, July 3, 2014

Patuselt head rabarberi-beseekorvikesed

Kuna aeg-ajalt jääb kokandusega tegeledes ikka munavalgeid üle, siis üks hea viis neid ära kasutada on valmistada ühed patuselt head ja magusad beseekorvikesed. Täidist võib tõenäoliselt ka muuta vastavalt oma soovile, kuid kuna mul juhuslikult oli just valminud üks laar rabarberi-maasikamoosi, siis said korvikesed peaaegu et täpselt sellised, nagu algretseptis kirjas. Retsept ise on pärit kellegi blogist, taaskord pole aga kirja saanud, kes see autor oli. Siiski tänud retsepti omanikule, kuna korvikesed said väga maitsvad ja besee on tõenäoliselt üks uus lemmik. :)



u. 8-10 korvikest

Põhi
100 g võid
60 g suhkrut
1 muna
190 g jahu
näpuotsatäis soola

Täidis
väike purgike rabarberi(-maasika)moosi
või
200 g rabarberit
200 g maasikaid
1-1,5 dl suhkrut

Beseekate
2-3 munavalget
85 g suhkrut


Kui sul pole valmismoosi, keeda kõigepealt rabarberid ja maasikad tasasel tulel suhkruga pehmeks.

Valmista liivataigen, segades-hakkides põhja komponendid omavahel. Väldi ülesegamist. Keera taignapall toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi.

Määri muffinipanni pesad võiga. Suru taigen vormide põhja ja äärtele. Korvikeste ääred kata fooliumiga ja eelküpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit.

Samal ajal vahusta munavalged pehmeks vahuks ja lisa edasi vahustades järk-järgult suhkur.

Tõsta koogipõhjad ahjust välja ja täida moosiga. Moosi peale  pritsi beseemütsikesed. Küpseta koogikesi 160-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni besee hakkab pealt pruunikaks tõmbama.



No comments:

Post a Comment