Tuesday, July 1, 2014

Patuselt hea Manhattani toorjuustukook

Vahepeal on kätte jõudnud suvi. Ilmad küll seda teooriat väga ei toeta, aga kalender raiub, et on. Seda, et on suvi, näitab ka blogis valitsev põud. Nii palju on vaja teha ja nii vähe on aega, et kõigest sellest kirjutada. Eks tuleb siis riburadapidi kõik möödunud nädalate koogiteod oma mälus ja pildis taastada.

Esimeste maasikate aegu pidasime poja 7. kuu sünnipäeva. Selleks tähtsaks sündmuseks valmis Manhattani toorjuustukook. Olen seda juba mitmeid kordi valmistanud ja siiani pole retsept mind alt vedanud - sööjad muudkui matsutavad ja kiidavad. Kook on oma koha leidnud ka minu Roosas Retseptiraamatus, seega kuulub ta minu klassikute hulka. 

Olen kooki valmistanud vastavalt vajadusele kas suuremas või väiksemas vormis, annan siinkohal mõlema suurusjärgu ainekogused:

20cm vorm/ 26 cm vorm:

Põhi
8/12 Digestive küpsist
50/75 g sulatatud võid

Täidis
400/600-700 g toorjuustu
75/115 g suhkrut
2/3 muna
1/1,5 tl vanillsuhkrut

Kate
250/375 g hapukoort
2/3 sl suhkrut
1/1,5 tl vanillsuhkrut 



 

Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru lahtikäiva vormi põhja, pane külma.

Sega kõik täidiseained omavahel (toorjuust peab olema toasoe ja pehme!), vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Lase 20 minutit jahtuda.

Sega hapukoor, vanillsuhkur ja suhkur, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230-kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni hapukoorekiht on veidi kuivemaks muutunud. Lase põhjalikult jahtuda, serveeri toormoosi või värskete marjadega.




No comments:

Post a Comment