Tuesday, May 27, 2014

Patuselt hea rabarberi-banaanimoos

Kui maalt suvitamast tagasi jõudsin, pidin kohe ajurakud tööle panema, mida pihta hakata kaasapandud kraamiga. Kõigepealt vajas lahendust rabarberiküsimus. Suure mõtlemistöö tulemusena otsustasin rabarberi purki panna ehk siis keeta ühe laari moosi. Ja et asjale vunki juurde anda, lisasin moosi sisse ka banaani. Üldiselt keedan ma väga vähe moosi, kuna ei jõua emade-ämmade-vanaemade antud moosegi ära tarvitada, kuid aeg-ajalt teen mõne erandi. Mäletan, kuidas esimest korda moosikeetmist nähes olin päris šokeeritud, kui palju suhkrut sinna sisse läheb. Siiani eelistan koheseks söömiseks mõeldud moose, kus suhkrukogus natukenegi väiksem. Seega siin teile üks suvemoos rabarberist ja banaanist:




600 g rabarberit
1-2 banaani
300 g suhkrut

Tükelda rabarber ja banaan ning pane suhkruga potti. Kui oled magusasõber, pane kaks banaani. Kui tahad moosi sees tunda ka rabarberi hapukust, pane üks banaan. Aja segu väikesel kuumusel aeglaselt keema ja keeda pidevalt segades, kuni moos saavutab oma õige "moosise" konsistentsi. Vala kohe purkidesse ja sulge need kindlalt.

No comments:

Post a Comment