Monday, May 12, 2014

Patuselt hea juubeli-šokolaadipähklitort

Avastasin juhuslikult, et see on juba kolmas šokolaaditort järjest, mis ma vanemate juures viibides teinud olen. Seekord sai koogiküpsetamise ettekäändeks võetud emadepäev - milline tore põhjus, eksole! Iseenesest ma pole eriline koogipulbrite austaja, kuid seekord sokutas vanaema mulle ühe paki pihku ja ütles, et ma küpsetaks sellest emadepäevaks midagi head. Suure otsimistöö tulemusena komistasin Vilma kodulehel ühe šokolaadi-pähklitordi otsa, mille põhjadeks just taolist pulbrit kulus ja nii saigi see töö ette võetud.

Etteruttavalt võin öelda, et kook sai mõnusalt kreemine ja täitsa maitsev, kõik emad kiitsid kui ühest suust. Kusjuures sellist äratuntavat juubeli tordipulbrikoogi maitset isegi ei ilmnenud. Retsepti annan edasi nii nagu mina seda tegin, aga pirnikompoti asemel võiks vabalt kasutada ka mingit muud puuvilja või marja. Praegu mõtlen, et pirn jäigi äkki natuke liiga "lahjaks", mõni teine vili sobiks sinna ehk isegi paremini, esimesena hüppasid pähe näiteks kompotivirsik või maasikas. Katsetage! :)





1 pakk (juubeli) tordipulbrit
3-4 tl kakaod Meie Mark vms (võid ka kohe kasutada pruuni tordipulbrit, sel juhul pole kakaod juurde vaja panna)

u. 400 g toorjuustu
4 dl vahukoort
pirnikompott või 2 küpset pirni
200 g piimašokolaadi
200 g pähklitükkidega šokolaadi

Valmista tordipulbrist põhi vastavalt paki juhistele. Kui kasutad valget tordipulbrit, lisa segule ka kakaopulber. Lase põhjal jahtuda ja lõika seejärel kaheks kettaks. Üks ketas jäta tordi põhjaks, teine lõika kuubikuteks.

Vahusta 3 dl vahukoort ja sega sisse toasoe toorjuust. Sulata piimašokolaad vesivannil ja lisa toorjuustusegule. Tükelda pirnid ja lisa koos saiakuubikutega segule, sega ühtlaseks. 

Asega tordipõhi vaagnale. Kui küpsetasid kooki lahtikäivas vormis, võta seesama vormirõngas ja aseta ümber tordipõhja, kata vormirõngas seestpoolt küpsetuspaberiribaga, nii ei vaju täidis laiali. Võta toorjuustusegu ja vala vormi tordipõhja peale, silu pealt enam-vähem ühtlaseks. Lase koogil 4 h külmas taheneda. Seejärel eemalda vorm ja küpsetuspaber. Katte valmistamiseks kuumuta potis 1 dl vahukoort ja lisa tükeldatud pähklišokolaad. Lase veidi jahtuda ja vala koogile. Pista kook tagasi külma ja hoia seal kuni serveerimiseni.




No comments:

Post a Comment