Monday, May 26, 2014

Patuselt hea rabarberikook

Ämma juures suvitamas käies sai natuke tema rabarberipõõsast harvendatud. Rabarberi-hooaeg sai tegelikult avatud juba päev varem ühe rabarberi-juustukoogiga. See oli iseenesest täitsa hea, kuid jään siiski arvamusele, et jäägu juustukoogid juustukookideks ja rabarberikoogid rabarberikookideks. Seevastu järgmist rabarberikooki tahaksin küll teiegagi jagada. See sai tõeliselt suussulav ja isegi need, keda koogid tavaliselt külmaks jätavad, võtsid teise tüki lisaks. Kellel on hea kraamiga priisata, võib koogile lisaks pakkuda vanillijäätist, nii saaks sellest tõeline suvehitt. Kuid kaob ta kui põhjatusse auku ka ilma selleta. Veel paar viimast juppi õnnestuski pildile püüda.





3 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl keefiri
4 dl jahu
1 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl õli

600-800 g rabarberit
suhkrut
kaneeli

Vahusta munad suhkruga. Lisa küpsetuspulber, sooda ja jahu (eelnevalt kokku segatud) ja sega ettevaatlikult munavahu hulka. Lisa õli ja keefir, sega ühtlaseks taignaks ja vala küpsetuspannile (mitte päris suurele ahjuplaadile). Puista peale rohkelt tükeldatud rabarbereid ja raputa üle suhkru ja kaneeliga. Küpseta 175 kraadi juures 40 minutit.

No comments:

Post a Comment