Monday, March 16, 2015

Patuselt hea banaani-šokolaadikeeks

Teen seda keeksi juba mitmendat ringi, kuna maitseb hästi ka meesperele. Ei saa kurta, maitseb ka mulle! :) Keeksi võib teha nii piima-, tumeda kui ka valge šokolaadiga, aga pean ütlema, et minu isiklik lemmik on valge šokolaadiga. Retsepti järgi säilib keeks õhukindlas karbis ka 4-5 päeva, kuid uskuge mind, selle keeksi säilitamisega juba probleemi ei tule, sest lihtsalt ei jää midagi järele, mida nii kaua säilitada! Nii et vut-vut poodi banaani ja šokolaadi järele! :)





100 g toasooja võid
1,5 dl suhkrut
3 hästi küpset banaani
1 muna
3,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl kaneeli
0,5 tl soola
100 g šokolaadi

Vahusta või suhkruga, lisa vahustades muna. Seejärel lisa kahvliga purustatud banaanid ja sega läbi. Järgmiseks lisa omavahel segatud kuivained ja viimasena jämedalt hakitud šokolaad. Vala taigen keeksivormi ja küpseta 175 kraadi juures 60-70 minutit. Keera ahi kinni ja jäta keeks sinna jahtuma. Imekombel tekkinud ülejääke säilita õhukindlas karbis!

No comments:

Post a Comment