Thursday, March 5, 2015

Patuselt mustikane mustika-kodujuustupirukas

Selle piruka sees ei pea tõesti mustikaid taga ajama, see pirukas on lausa mustikaselt must! Pirukas sai mõnusalt mahlane, maitseb hea ka järgmisel päeval. Heaks kiidetud ka härra poolt, kes muidu üsna magusakauge inimene on. :)

Küpsetusaja jätsin retseptis nimelt lahtiseks. Originaalretseptis oli küpsetusajaks märgitud 40 minutit, kuid minul sai täidis üsna vedel ning 40 minutiga see küll ära ei küpsenud. Seega hoidsin pirukat ahjus 60 minutit. Seega - tunne oma ahju ning usalda eelkõige iseennast! :)





125 g võid
0,5 dl suhkrut (pane 1, kui tahad magusamat)
1 muna
3 dl jahu
0,5 tl soola

Täidis:
2 muna
1,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2 dl kohvikoort 
2 spl jahu
200 g kodujuustu
5 dl (külmutatud) mustikaid

Vahusta põhja jaoks või suhkruga, lisa muna, jahu ja sool ning sega ühtlaseks taignaks. Aseta taignapall pooleks tunniks külma ning seejärel kata taignaga 26 cm läbimõõduga vormi põhi.

Täidise tegemiseks klopi munad lahti ning lisa järjest kõik ained. Vala täidis taignale ning küpseta 200-kraadises ahjus. Peale ahjust võtmist lase pirukal vormi sees jahtuda ja tahkuda.



No comments:

Post a Comment