Monday, March 23, 2015

Patuselt hea porgandikook toorjuustukattega

Mäletan lapsepõlvest, et köögivilju sisaldavad koogid-pirukad polnud just erilised lemmikud. Seetõttu olin üsna skeptiline, kui ülikooliaegne sõbranna teatas, et teeb sünnipäevaks porgandikooki ja et see on parim kook, mida ta teab. Sünnipäeval peale koogivooru olin aga isegi meeldivalt üllatunud ja olen nüüdseks juba mitmeid porgandikooke katsetanud. Siin on üks neist, mida võib julgelt soovitada. Retsept pärineb raamatust "100 kooki. 3", kus kogused on arvestatud nii, et saad endale terve suure ahjuplaaditäie kooki. Nii et kui teed lihtsalt oma väikese pere tarbeks, tee julgelt pool kogust, sest kook saab üsna kõrge ja rammus.


Pool kogust:
3 muna
3 dl jahu
3 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl vanillisuhkrut
3 tl kaneeli
200-300g porgandeid
150 g võid

Kate:
50 g võid
100 g maitsestamata toorjuustu
1,5 dl tuhksuhkrut
kookoshelbeid

Vahusta munad suhkruga. Sulata või ja riivi porgandid. Lisa munavahule vaheldumisi kuivainesegu, porgandid ja või, sega ühtlaseks. Vala tainas umbes poole ahjuplaadi suurusesse kõrgete äärtega vormi või 26 cm läbimõõduga ümmargusse vormi. Küpseta 200 kraadi juures 30 min. Katte jaoks vahusta toasoe või ja toorjuust ja lisa tuhksuhkur. Laota kate jahtunud põhjale, puista üle kookoshelvestega.


No comments:

Post a Comment