Tuesday, April 15, 2014

Patuselt šokolaadised banaani-šokolaadiküpsised

Küpsisevaimustus jätkub... Järgmiseks küpsisekatsetuseks osutusid banaanised šokolaadiküpsised. 

Banaan on mulle küpsetiste sees järjest rohkem meeldima hakanud, kuigi on olnud aegu, kus banaanid mulle üldse mitte mingil kujul ei maitsenud. Tooreid helekollaseid roheka varjundiga banaane ei kannata ma siiani, aga toredalt tumekollased ja isegi pruunide triibukestega küpsed banaanid on kookide sees nii mõnusad. 

Jäin seda hõrgutavat banaanimaitset lootma ka nende küpsiste puhul ja ahjust leviski tuppa mõnus banaanilõhn. Maitses on aga banaan üksnes natuke aimatav, domineerib ikka šokolaad ja kuigi šokolaadi läks küpsiste sisse hakitud kujul üsna palju, siis paraku neid tükikesi otseselt tunda ei ole, kuna niigi kakaoste küpsiste sisse kaob see lihtsalt kuidagi ära. Aga seda šokolaadisem on muidugi üldine maitse. Küpsised sisaldavad ka pähkleid, mis lisab veel oma nüansi. Haki pähklid üsna jämedalt, siis jääb efekt parem kui lihtsalt peene pähklipuruga.



Taigna kogus tuleb üsna suur, mina sain umbes 40 pätsikest.

2 keskmist küpset banaani
1 muna
75 g võid
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,25 dl kakaod
100 g šokolaadi
1,5 dl pähkleid

Purusta banaanid kahvliga, lisa muna, toasoe või, suhkrud ja sega mikseriga ühtlaseks. Seejärel lisa kuivained, haki pähklid ja šokolaad ning lisa needki.

Tõsta kahe teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pätsikesed ja aja vette kastetud lusikaga natuke laiali. Küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit. 15 minutiga saad pehmed küpsised ja 20 minutuga krõmpsud.

No comments:

Post a Comment